Bygg noe nytt til hunden din

Liker du å lage ting selv, men lurer på hva som skal være ditt neste prosjekt? Hva med å lage noe til din firbeinte venn. Det er både givende og kan gjøre livet bedre og lettere både for deg og hunden. Hvis du har en stor hage, eller god plass rundt huset, er det mange ting du kan lage til hunden. Her er et par forslag.

Bygg et hundehus

Trenger hunden din et hundehus er det både morsomt og enkelt å lage det selv. Du kan finne byggetegninger og tips på nettet, eller du kan kjøpe et byggesett. Byggesettene er selvsagt standardmodeller. Dersom du vil tilpasse huset spesielt til hunden, bør du lage det selv. Det krever litt mer kunnskap om bruk av hammer og sag, men det er ingen heksekunst å lage hundehus.

Dersom hunden skal bruke hundehuset om vinteren, er det lurt å ha to rom i huset. Da kan hunden legge seg i det innerste rommet for å slippe vekk fra vind og snø. Sørg for at dør mellom rommene ikke er i rett linje fra inngangsdøra. Du kan også montere en hundedør eller hundeluke mellom rommene, for å stenge vinden ute. Vil du gjøre det enda triveligere for hunden, kan du ha montere en ovn eller varmelampe i et indre rommet. Hvis dette virker kostbart, kan du søke om lån på dagen, slik at du kan sette i gang byggingen raskt. Alternativet er ofte å spare i lang tid, men da vil det jo ta en stund før hunden kan glede seg over det nye hundehuset. Med et lån på dagen slipper du og hunden å vente, og du kan bygge hundehuset når det er sommer og varmt, slik at det er klart til bruk før kalde høst- og vinterdager.

Lag en luftegård

Luftegård er et annet morsomt prosjekt du kan gi deg i kast med. Her er det veldig mange muligheter, og du kan enkelt tilpasse luftegårdens høyde og størrelse alt etter hvor stor hunden din er. Med en luftegård kan hunden løpe litt rundt uten bånd, samtidig som den er trygg hjemme i egen hage. Plasser et hundehus i luftegården, eller bygg den utenfor hundedøra, slik at hunden har mulighet til å søke ly dersom det er kaldt eller vått. Et lån på dagen kan også være nyttig til denne typen prosjekt, spesielt dersom du ønsker at hunden skal få en skikkelig stor luftegård.

Bygg en treningsbane

En treningsbane er det perfekte valget dersom du vil at hunden din skal få ekstra mye trening, eller dersom du vil at den skal lære nye triks. Treningsbanen kan dessuten brukes dersom du vil at hunden skal trene agility, som er en slags lydighetssport der hunden skal passere ulike hindre. Innen agility arrangeres det også konkurranser. Mange som starter med agilitytrening bestemmer seg senere for å delta i konkurranser, bare fordi det er morsomt. Agilitykonkurranser er dessuten sosialt. En annen fordel med å trene agility med hunden er at den får brukt energien sin til å lære nye ting. Det kan gi det en roligere hund som gjør mindre galt, fordi den har brukt energien sin på å trene agility.