Hund med snø i ansiktet.

Ha kontroll på hunden din i vinter!

Hundeeiere har et stort ansvar, og selv om det ikke er båndtvang hele året, er det viktig å ha kontroll på hunden din. Selv en snill familiehund kan skape problemer dersom den stikker av. Det er tre hovedårsaker til at du må ha kontroll over hunden din. Disse årsakene er sikkerheten til andre mennesker, sikkerheten til ville dyr og sikkerheten til hunden selv. Husk at selv om du elsker hunder, og selv om hunden din, i følge deg, er verdens snilleste hund, så er det mange mennesker som er redd for hunder. Folk kan rett og slett bli skremt av en løshund, og dette kan føre til ubehagelige situasjoner for alle parter. Husk også at alle hunder har et jaktinstinkt, og at de kan jage ville dyr og fugler. Om vinteren er dyr ekstra utsatt. Både elg og rådyr som blir jaget kan dø av utmattelse eller abortere kalvene de bærer. Dessuten må du huske at hunden din kan gå seg vill eller skade seg når den løper fritt rundt.

Ta hensyn til området og været

Noen steder er det viktigere å holde styr på hunden enn andre steder. Hvis det er et område med mange ville dyr eller vinterbeitende husdyr, må du ta hensyn til dette og holde hunden i bånd. Det er også viktig å Kvinne går tur med hund.holde hunden i bånd midt i byen, både av hensyn til mennesker og andre hunder, og av hensyn til trafikken. Hunden kan bli påkjørt, eller den kan forårsake bråbremsing som fører til ulykker. Båndtvang etter været er ingen generell regel, men når det er tåke, er det ekstra viktig å vite hvor hunden er. Hvis den løper vekk fra deg i tett tåke, kan det være nesten umulig å finne den igjen. Og når hunden din er utenfor synsvidde, har du ingen kontroll over hva den faktisk gjør. Ikke vær en naiv hundeeier som tror at din hund aldri gjør noe galt, for det kan du aldri garantere. Hunder kan reagere helt uventet når de kommer opp i ukjente situasjoner. Vil du at hunden skal løpe nesten fritt, bør du heller skaffe et ekstra langt bånd, men ikke slipp den helt løs.

Frisk opp hverdagen om vinteren

Gjør vinteren til en morsommere årstid gjennom å holde deg aktiv og finne på ulike aktiviteter. Har du barn eller hund, har du rikelig med muligheter til å få mosjon og frisk luft, og det er viktig. Hunder elsker å leke i snøen, så dersom det har kommet nysnø, bør du ta med hunden ut for å løpe. Kjøp et langt bånd, slik at hunden kan løpe og leke nesten som den vil, og finn et sted der snøen er urørt. Om kvelden er det fint for både hund og eier å slappe av. Men de kalde kveldene trenger ikke å være kjedelige. Hva med å lage en fest for venner og naboer? Finn ditt utstyr hos partyking, og inviter gjerne til en hundefest, der både hunder og eiere kan møtes. Hvis du gjerne vil at hunden din skal få løpe fritt, kan du besøke en hundepark. Har du ingen hundepark i nærheten, kan du foreslå at kommunen lager en, til glede for deg og alle hundeeiere.