Hvordan velge hund

Du har tenkt om å skaffe deg hund i lang tid, og er nå klar for å finne en du kommer til å elske for resten av livet ditt. Hvis du er 100 prosent sikker på hvilken hunderase eller spesifikk hund du ønsker å ha blir det ikke noe problem å velge. Derimot, om du ikke en gang vet hva du egentlig leter etter i en hund kan det være godt med noen verdifulle råd. Alle fortjener et kjæledyr man kan dele minner og øyeblikk med i sine liv, og vi håper du kanskje får lært litt mer om hvordan du velger den perfekte hunden for deg.

Sjekk fordeler og ulemper først

Ja, hvis du leser denne artikkelen akkurat nå så er du sikkert ganske klar for å finne deg et nytt familiemedlem i familien. Allikevel, vennligst vær sikker om at fordelene vil overvinne ulempene når det gjelder å skaffe seg en hund. Er du i en kaotisk, uordnet del i livet vil det å ha en hund mest sannsynlig ikke hjelpe det. Ikke misforstå, fordi om du for eksempel sliter med noen mentale problemer kan en hund absolutt være en ny solstråle i tankegangen din, men bare husk på alt ansvaret du har ovenfor dyret du velger.

Gå over ulike hunderaser

Har du ikke klart å bestemme deg for hvilken rase din framtidige hund skal ha er det bare å se over de mange hunderasene som finnes. Sjekk om du har mulighet til å skaffe deg den hunden ved ditt sted eller land, og lag en liste over alle du liker. Noen av disse hundene kan muligens være ulovlig, så det er smartest å vite ulovlige hunderaser her i Norge (eller landet du bor i) før du søker på ulike raser. Vær også obs på at hunden du velger til slutt kan trenge ekstra stell, avhengig av hunderasen du skal skaffe deg.

Få hjelp fra familie og venner

Leter du etter produkter på shopello.no kan det være du trenger hjelp fra nære person om det du har lyst å ha. Familie, venner, naboer og bekjente, spesielt med egen erfaring og kunnskap, kan i tillegg hjelpe deg med letingen for hunden du trenger. De som har hund vil så klart være partisk når det gjelder hvilken hund de selv gikk for, men hør dem ut uansett. Kanskje vil de fortelle deg om ting de ikke forventet med akkurat deres type hund, og kanskje du til og med ender opp med å skaffe deg en som ligner.

Vurder å adoptere hund istedenfor

Har du ikke en spesifikk rase du vil ha og bare vil ha en hund, kan det være fantastisk å vurdere å adoptere. Det tar mye av byrden om valget fra skuldrene, og det vil i samme slengen gi en forlatt eller uønsket hund et nytt hjem. Av og til blir de forlatt fordi de tidligere eierne ikke kan passe på dem lenger, andre ganger fordi hundene har en skade som gjør dem annerledes.