Ansvarlig hundehold

Alle som har hund vet at det er mye ansvar knyttet til hundehold. Det er derfor man alltid skal tenke seg nøye om før man kjøper en hund. Reglene for å ha hund har også endret seg. Blant annet sier de nye reglene at hunden skal luftes tre ganger daglig. Da gjelder det å tenke på om dette passer med egen livsstil.
Hold hunden aktivert
Hunder har behov for mer enn mat og søvn. De må aktiveres. Hvor mye en hund må aktiveres, avhenger av hunderase og hundens personlighet. Noen hunder krever lite, mens andre raskt kjeder seg når de er inaktive. Og en hund som kjeder seg, kan finne på mye rart. Den kan rive i stykker klær, sko og møbler inne, og utendørs kan den ramponere blomsterbed, hagemøbler og annet den får tak i. Dette kan være både frustrerende og kostbart i lengden. Derfor gjelder det å gi hunden andre aktiviteter. Hvis den får slite seg ut med lek og moro, er det mindre sannsynlig at den kjeder seg og gjør ugagn.


Del på ansvaret
Noen klarer fint å ha eneansvar for en hund, men dersom man bor flere sammen, bør man dele på ansvaret. Det er en fordel både for hunden og eierne. Dersom man bor alene med hunden, er det viktig å involvere andre. Tenk gjennom hva som skal skje i ferien, eller dersom man skal på jobbreise eller konferanse. Da bør hunden være hos noen andre, og det er en fordel hvis hunden kjenner denne personen godt. Da er det lettere for hunden å være hos andre mens eieren er bortreist. Det hender man kan ta med hunder på ferie, men mange hunder foretrekker faktisk å være hjemme. En reise kan være stressende for hunden.
Lei en hundelufter
Hvis hverdagen er travel, kan det bli vanskelig å gi hunden nok lek og aktivitet. En løsning kan være å leie en hundelufter. Dette trenger slett ikke å være en profesjonell lufter. En nabo kan være et godt alternativ. Kanskje hunden til og med får lov til å være hos en nabo mens eieren er på jobb, slik at hunden slipper å være alene om dagen.