Tips til en valp som klør i tennene

En viktig del av valpers utvikling er lek. Det er via lek at valpen lærer seg sosiale regler i flokken sin, som gjerne er sine søsken. Den lærer seg regler som hvor hardt den kan bite under lek. Det er derfor viktig for en valp å lære seg dine grenser også. Er det noe valper er gode på så er det å bite og ødelegge ting. Derfor lønner det seg å beskytte mobilen din med robust mobiltilbehør samsung.

Leker til valp

Du kjenner sikker til at du må gå til innkjøp av nytt mobiltilbehør fra Samsung etter at valpen har tygget opp alt av ledninger og lignende. Det er søtt å ha en valp, men det er ikke bare bare. Det at valpen ikke lenger bor med søsknene sine, gjør at de plutselig ikke har noen andre å leke med. Bitt fra valp gjør vondt, da valpetenner er sylskarpe og lett kan lage hull i huden. Det lønner seg å hyle om det blir for hardt, slik at valpen lærer seg dine grenser. Valpen kan få andre ting å bite på i stedet for fingrene dine, klærne eller sko. Få derfor tak i noen leker av god kvalitet som hunden kan bite på. Det kan være tyggeknuter, kalkbein, gummileker eller tennisball som er for hunder. Husk å ta bort skadde leker og bytte på dem i blant. Lekene bør være av god kvalitet slik at valpen ikke biter det i småbiter og kan ende opp med å svelge det. Problemer som kan oppstå er at det setter seg fast i mage og tarm. Prøv også å unngå for skarpe kanter på bitelekene.

Aktivisering av valpen

En valpleker trenger å få mental stimulering som del av aktivisreringen. Aktivisering kan skje gjennom lek, godbit, trening og mer. Et godt eksempel er å fylle en leke valpen liker med godbiter, som den kan holde seg opptatt med. Det er også en fin måte å avlede hunden fra å bite deg, ved å gi den en leke å leke med i stedet. Valpene lærer seg at biting får deg opp å gå, så ikke gi valpen en oppmerksomhet for denne adferden. Forebygg det helst med aktivisering for å gjøre valpen trøtt og fornøyd. Valper liker å teste hvor hardt de kan bite mennesker, derfor er det viktig å være tilstede når valpen er med barn. Gi heller barna leker som de kan leke med hunden. Når valpen har sin ulvetime, kam den oftest begynne å bite hardere enn vanlig. Da lønner det seg å ha en lekegrind til valpen, til når det er tid for ro eller time-out. Lekegrinden kan også være et hundebur du har stående.