Når hunden plutselig ikke vil spise

Hunder har som regel god appetitt. Men noen ganger kan vi oppleve at de ikke vil spise. Det kan være flere ulike grunner til at hunden din plutselig mister appetitten, noen av dem ganske alvorlige. Det er meget viktig at hunden din har et sunt og balansert kosthold, og derfor er det helt essensielt at du finner ut hvorfor kompisen din ikke vil spise.

Vi skal se på noen aktuelle grunner til at dette skjer:

Helseproblemer

Det første du må gjøre hvis hunden din slutter å spise er å finne ut om det er noen helsemessige grunner til det. Noen av årsakene kan være:

  • Sår i munnen
  • Løse tenner
  • Mage/tarmproblemer
  • Andre mer alvorlige tilstander

Ta med deg hunden til veterinæren dersom du opplever symptomer som oppkast, diaré, skjelving, for tørr/fuktig munn og blekt tannkjøtt.

Hvis du opplever at hunden din verken vil spise eller drikke må du også straks ta turen til veterinæren. En hund kan lett bli dehydrert.

Et besøk hos veterinæren kan være veldig kostbart, så vi ønsker ikke å dra dit unødvendig. Men om hunden ikke spiser er det viktig å finne ut hvorfor, så da får vi heller krype til korset og be om et lån hos https://www.centum.no, slik at vi kan få hunden frisk.

Nytt fôr

Vi mennesker liker ikke å spise det samme hele tiden, og tenker ofte at det samme gjelder for våre firbente venner. Men det er ikke alltid tilfelle. Mange hunder hater endring i maten. Hunder har en ekstremt god luktesans, og hvis det nye fôret har en lukt som hunden ikke liker, vil den heller ikke spise.

Når du endrer fôr må dette gjøres gradvis. Hunder har en sart mage som ikke tåler bråe overganger. Bland litt av den nye maten med den gamle, og øk mengden av den nye maten litt etter litt. På den måten vil hunden din vende seg til den nye maten.

Den nye maten bør ha omtrent samme fettinnhold som den gamle, dersom det ikke er helsemessige grunner til at dere må velge en ny type mat.

Dersom hunden din fortsatt ikke vil ha den nye maten, må du vurdere en annen type. Da kan det være at hunden din er allergisk eller følsom overfor en eller flere ingredienser.

Det er også viktig å huske at hundemat ikke bare er hundemat. Hver hunderase har sitt ernæringsmessige behov. En stor vorstehhund har helt andre behov enn en liten chihuahua. På samme måte har valper et annet behov enn en voksen hund. Det er også store forskjeller på innholdet i de ulike typer hundemat. Det er derfor viktig å alltid følge ekspertenes råd.

Utgått mat

Sjekk utløpsdatoen på fôret. Kanskje det har gått over datoen? Tørrfôr har god holdbarhet, men vil tape seg etter hvert. Da mister den også lukt og smak, og hunden vil ikke synes det er noe fristende.

Dette var noen få grunner til at hunder ikke vil spise. Vi vil påpeke at det også er flere. Det er derfor veldig viktig at du finner ut hvorfor akkurat din hund nekter å spise.