Mange er redde for hunder

Man hører ofte på nyhetene om folk, voksne som barn, som blir bitt av hunder, og hunder er faktisk farligere enn mange tror. Derfor er det også helt legitimt å være redd for hunder, noe hundeeiere bør begynne å ta mer seriøst. For dem som er skikkelig redde for hund, ønsker de seg faktisk heller en lei urinveisinfeksjon enn å møte på en hund som ikke er i bånd.

Husk båndtvang

I Norge er det båndtvang store deler av året, og denne bør absolutt opprettholdes. Husk at du kan bli bøtelagt om du bryter båndtvangen, noe som kan bli dyrt. Men regelen er også laget for hundens eget beste, noe som du bør tenke på neste gang du har lyst til å la hunden din løpe fri.

I mange byer er det flere hundeparker som er spesiallaget for hunder, og her er det selvsagt lov å slippe hundene fri – selv i perioder med båndtvang i det fri. Dette er også et fint sted hvor man kan møte andre som har hund, og hvor hundene også kan få nye venner. Bare pass litt ekstra på hunden din når den har løpetid.

Det er ikke lov å binde hunden foran butikken

Visste du at det ikke er lov å binde hunden foran butikken, eller i inngangen? Det er overraskende få som vet dette, men det er noe politiet slår ned på – hvis de får tips fra publikum. Dette er også til hundens eget beste, så det er absolutt noe å huske på til neste gang!

Ting du ikke bør si

Mange hundeeiere har forståelse for at andre er redde for hund, men klarer ikke å forstå at de er redd for akkurat sin egen egen hund. Folk som er redde for hund er vant til å høre: “men min hund skader jo ingen”. Dette hjelper dessverre ikke den som er redd, og hundeeiere bør respektere at noen mennesker er redde for alle hunder – selv hvor søte de er i eierens øyne.

Man bør heller ikke spørre den som er redd hvorfor de er redde, da det kan være personlige historier som ligger bak – og det kan føles vanskelig å få et slikt spørsmål.

Hvis du fortsatt synes det er vanskelig å forstå hvordan noen kan være redd for hunder, som du synes er det fineste i verden – kan du prøve å snu problematikken på hodet. Hva er du mest redd for i hele verden? Kanskje det er er slanger? Eller edderkopper? Tenk deg så hvordan du hadde reagert hvis du så disse krypene på gata hele tiden? Da er det kanskje ikke så vanskelig å forstå hvordan de med hundefobi har det, tross alt.