Litt mer om engelsk mastiff

 

De fleste assosierer mastiffer med store hunder, og det er ingen tilfeldighet. For de er virkelig store og på grunn av størrelsen kan de virke skremmende på mange. Det er forresten ikke bare størrelsen som kan virke skremmende. Ansiktet, med de mørke ringene rundt øynene er heller ikke egnet til å vekke de helt store koseassosiasjonene. Men dømmer man hunden på sitt utseende tar man feil, for dette er en hund som egner seg utmerket som familiehund. Den går faktisk for å være både snill og tålmodig. Lojal er også et særpreg. Den verner om familien, men kan være mistenksom overfor mennesker den ikke kjenner.

Som så mange andre raser trenger den imidlertid bestemt ledelse og mye dressur. At den trenger mye plass «goes without saying», og som alle store hunder trenger den mye mosjon for å trives skikkelig.

Av fysiske særpreg tenker man som sagt først og fremst på størrelsen. Det er en riktig massiv hund, både kraftig og symmetrisk i sin kroppsform. Det vanlige er at en ma
stiff veier mellom 60 og 90 kilo, men det er slett ikke sjelden at man finner eksemplarer som veier 100 kilo eller mer. Og dreier det seg om en hund som har de rette proporsjonene snakker man da om en hund som har en skulderhøyde som ligger godt over de 82 cm som en gjennomsnittlig mastiff måler.

Skal den fylle rasebeskrivelsen så skal hodet være kvadratisk, like høyt som det er både bredt og langt. Noe annet som fort slår en når man møter en mastiff er den brede benstillingen og de synlige musklene. Mer om Mastiff og mange andre hunderaser kan du lese om på nettet.