Hundeleker

I tillegg til grunnleggende behov som mat og vann, har hunder behov for både fysisk og psykisk stimuli for å trives. Turer og trening i form av for eksempel dressur, agility og spor er flotte måter å aktivisere hunden på. Med gode leker tilpasset den enkelte hund i tillegg, er mye lagt til rette for at hundene får tilstrekkelig trim av både kropp og sinn. Flere hunder har eiere som i hverdagen er på jobb eller skole. Hverdagen tilbringes alene i timer av gangen, og i lengden kan det bli kjedelig og langsomt for våre firbeinte venner. En leke eller to som passer til anledningen kan bidra til å gjøre disse timene mer innholdsrike. Hunder er trofaste dyr og fortjener det beste – også når vi eiere er borte.

Hundeleker til alle anledninger og hunder

Når man tenker på hundeleker er nok en ball, en frisbee eller et hundebein noe av det første man tenker på. Disse tradisjonelle lekene er fortsatt populære, men i løpet av årene har utvalget av hundeleker utviklet seg veldig. I dagens marked finnes det en mengde leker for enhver hund og et hvert behov. Hundeleker kan slites ut like fort som ungdomsklær, så ha fokus på kvalitet om du ønsker leker som varer lenge. Tenk over hvilken type leke du ønsker å anskaffe. Ønsker du en leke du og hunden kan holde på med sammen, kan en enkel ball eller en draleke være et godt valg. Skal hunden holde på med leken alene kan en godbit-leke eller en leke med fokus på hjernetrim være det rette valget.

Lange dager hjemme alene

Mange hundeeiere er borte på enten jobb eller skole i hverdagen. Flere timer hjemme alene kan raskt bli langsomt og kjedelig for ens firbeinte venn, og en leke som passer for anledningen kan i slike tilfeller bety mye for hunden. Timene blir mer innholdsrike og tiden vil gå raskere. Her må man vurdere hvilke leker som er aktuelle for ens hund, da ikke alle hunder vil orke å leke med en enkel ball alene. Målet bør nok ikke være at hunden skal holde på hele dagen, men heller for en stund. En hjernetrim-leke i form av en ball, eller et kassespill hvor hunden må tenke ut ulike måter for å få tak i godbiter, kan dermed være et godt valg.