Fottøy for både hund og eier

De fleste tenker på gode sko til seg selv når de skal på tur, men det er kanskje ikke alle som tenker på hundens føtter. Det er lett å tenke at hunder tåler å løpe barføtt uansett vær, men slik er det ikke nødvendigvis. Hvor ofte hunden trenger sko, avhenger litt av hvilken hunderase det er snakk om. Noen hunder fryser lettere enn andre, og trenger kanskje varmende sko for å gå ut om vinteren. Vanntette sko er også viktig når det er vått.

Sammenlign med eget fottøy

Det kan være en lur regel å sammenligne eget fottøy med hundens behov. Hvis du selv bruker støvler, kan det hende hunden også trenger vanntette sokker. Hundesokker med refleks er det opplagte valget hvis dere skal på kveldstur i mørket. Og ikke glem refleks på egne klær også. Er det varmt og bart, og du selv bare bruker lette nike sko, trenger ikke hunden å bruke sko. Men igjen avhenger det litt av hundens føtter. Hvis dere skal ut i skogen, eller skal løpe på harde veier, kan det hende hunden foretrekker lette sokker som beskytter potene mot skarpe steiner.
Vinter og sko
Ingen liker å fryse på føttene om vinteren, det gjelder både hund og eier. Hvis det er skaresnø, kan snøen være direkte vond å gå på for hundene, og de kan skade potene. Til og med sledehunder bruker sokker for å beskytte seg mot skaresnø og kulde. Selv om man bor midt i byen, kan hunden trenge beskyttelse om vinteren. Det er vanlig å salte veiene, og salt kan svi under hundens poter. Hundesokker beskytter også mot snø mellom tærne, som kan være ubehagelig for hunden.
Hvis du selv bruker varme vintersko for å holde føttene varme, er det også verdt å tenke på at hunden kan fryse. Dette avhenger av hunderase, og små hunder er ekstra utsatte for å fryse. Sørg også for å stelle både egne føtter og hundens føtter, spesielt etter en lengre tur med mye belastning. Da unngår hunden såre poter, og du selv unngår hard hud og liktorner.