Ta med hunden på biltur

Mange hunder elsker å kjøre bil, og bilturen er en fin måte å oppleve nye steder både for hund og eier. Dere kan stoppe et sted på veien og gå tur i ukjente omgivelser, og dette er en fin variasjon fra de daglige lufteturene. Hunder elsker nye steder og spennende lukter, så ta dere en biltur når dere har tid.

Sikring av hund i bil

Hunder skal ikke løpe fritt rundt i bilen. Akkurat som mennesker, bør hunder sikres i bilen. Husk at under en ulykke, kan hunden både bli skadet, og den kan skade andre som er i bilen. Alt som er løst i bilen, enten det er en bærepose eller en hund, blir slengt rundt i en ulykke, og mange blir alvorlig skadet og til og med drept av sin egen bagasje.

Lad bilen rimelig

Har du elbil, er du kanskje opptatt av strømpriser. Det er heller ikke billig å ha fossilbil, men unn deg likevel noen bilturer med hunden din. Ikke bruk bilen mindre for å spare penger, lad den heller på en smartere måte. Med en bra elbil lader kan du enkelt lade hjemme. Velger du en smart elbil lader kan du spare penger gjennom å lade til de laveste prisene. En smart lader venter til prisen er lav før ladingen begynner, og dersom strømprisen er høy, kan det være mye penger å spare inn med smartlading.

Hverdagsgleder er viktige

Små hverdagsgleder, som en biltur, er viktige både for eier og hund. En hund som får utforske nye steder blir roligere og mindre stresset, og en eier som bruker ekstra tid ute i naturen sammen med hunden, vil også få en god helseeffekt av dette. En lang tur i frisk luft gjør godt for både den fysiske og den mentale helsen, og tid sammen med hunder er også sunt for helsen. I tillegg er bilturer og lufteturer på ukjente steder rimelige hverdagsgleder som de fleste kan unne seg.

Er elbil best også når strømprisen øker?

Det er ingen grunn til å bytte ut elbilen med fossilbil bare fordi strømmen er dyr i en periode. For det første kommer strømprisene til å variere og gå ned igjen. For det andre er jo elbilen mer miljøvennlig, ikke bare når det kommer til lading. La strømselskapet tibber hjelpe deg med å spare penger. Smarte strømløsninger og gode strømsparetips kan bety en lavere strømregning, slik at du slipper å la elbilen stå når strømprisen øker. Som regel er det helt andre strømsparetips som kan gi mer innsparing. Du kan for eksempel begynne å lufttørke klær, og alltid vaske fulle vaskemaskiner.

Bil – luksus eller nødvendighet?

For noen er nok bilen bare et luksusprodukt som de egentlig klarer seg uten. Men dette gjelder bare de som bor i sentrale strøm der det er godt kollektivtilbud. Bor du utenfor sentrum, blir bilen fort en ren nødvendighet. Da trenger du rett og slett bil for å komme deg på jobb eller for å handle mat. Mange hundeeiere som bor i byen vil nok også si at bilen er en nødvendighet for å kunne ta med hunden ut i naturen.

Hunder